НОВО – електронно устройство за преодоляване на заекване!

Логопедичен център „Говори с мен“ предоставя диагностика и терапия на заекване и възможности за закупуване на електронно устройство VoiceAmp.

logo1

Компанията VoiceAmp разработва електронни устройства за заекване през последните 25 години. Създател на компанията е инж. Алан Фолк. Последният модел е електронният асистент VA 601i. Апаратът е предпочитаното устройство от заекващи и логопеди в Европа. Устройството е с големината на кредитна карта и съчетава четирите познати ефекта за коригиране на заекването. Това са:

Ефектите на Забавена Обратна Връзка (от англ. Delayed Auditory Feedback)

Честотно Изменена Обратна Връзка (от англ. Altered Auditory Feedback)

Технология за подтискане на паразитните странични шумoве, както и

Технология за подтискането на блокове при говор (от англ. Masking Auditory Feedback).

Предлага се и с програма, която дава възможност на логопедите да провеждат тестове и да откриват максимално ефективната настройка, при която се достига плавен говор. Програмата е много полезна и за заекващите, които могат да експериментират различни настройки вкъщи и да ги запаметяват за ползване в ежедневна среда.

Паметта му позволява избор межди четири програми. Сигнала се предава посредством кабел или чрез безжична технология, с помощта на малък говорител, който се поставя като слухов апарат. Цената на устройството заедно с програмата е 995 британски паунда.

Резултати от проучване на VoiceAmp показва:

•        Ефективен за 7 от всеки 10 заекващи

•        Увеличаване на плавността от 50 до 95%

•        Еднакво ефективен при мъже и жени

•        Отлична приложимост при деца и всички възрасти

crw_1911_rj-copy
crw_1917_rj-copy
crw_1953_rj-copy

1. Фирма VoiceAmp работи с над 500 обучени речеви специалисти в Европа и много от тях притежават тестови устройствa. Ние провеждаме проучвания съвместно с най-добрите университети във Великобритания, САЩ, както и други държави. Всички устройства VoiceAmp са програмируеми и по интернет вие можете да получите индивидуални настройки в зависимост от конкретните особенности на вашето заекване. Технологията на VoiceAmp е най-напредналата и достъпна на пазара днес, като съществува възможност и за безжично предаване на информацията за по-голяма дискретност.

2. Принципът на действие на VoiceAmp се основава на технологиите на Забавена Слухова Обратна Връзка (DAF), Изменена Слухова Обратна Връзка (FAF), както и технологии за неутрализиране на паразитни шумове.  Устройството подпомага заекващия, като създава илюзията, че друг човек говори като изговаря същите думи, заедно със заекващия. Това дава допълнителна увереност на заекващия да каже това което иска без да избягва конкретни звуци или думи. Проучванията сочат, че в комбинация тези ефекти увеличават плавността на говора при над 80% от заекващите в света.

3. За допълнителна информация и тест с VoiceAmp в България, можете да се свържете с Катерина Щерева, тел. 0898795413

Линк към филм на BBC за апарата: http://www.youtube.com/watch?v=fQsrNub7R78

За повече информация:
http://www.youtube.com/watch?v=iyR9yyTQw2A

crw_1946_rj-copy
newva601homepic
wireless_bte